24 maart 2021 - Bekendmaking

Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten beschikbaar

Vanaf nu is de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) beschikbaar. Dit is een tegemoetkoming van de gemeente voor als u weinig inkomen heeft als gevolg van de coronamaatregelen. En als u hierdoor problemen heeft met het betalen van uw woonkosten. Het gaat dan om de huur of hypotheekrente, de kosten van bijvoorbeeld elektriciteit, gas en water en servicekosten. Deze kosten komen deels voor vergoeding in aanmerking.

Heeft u misschien recht op een andere financiële regeling of uitkering, zoals een toeslag van UWV op uw WW-uitkering of huurtoeslag? Dan moet u die eerst aanvragen.

Komt u niet in aanmerking voor een andere regeling? Of heeft u met deze regeling erbij nog te weinig inkomen om uw woonkosten te betalen? Dan kunt u recht hebben op een tegemoetkoming van uit de TONK.

De TONK loopt van 1 januari 2021 tot 1 juli 2021. U kunt aanvragen voor de maanden dat u een aanvulling nodig heeft (met terugwerkende kracht). Wilt u TONK aanvragen? Gebruik dan het aanvraagformulier in het blauwe kader op de pagina over de regeling.