Geldzorgen door corona

De coronacrisis raakt gezondheid, relaties en misschien ook je portemonnee. Hoe houd je in deze tijd je geldzaken gezond?

 

 • Belasting Samenwerking Gemeenten en Waterschappen Limburg (BsGW)

  De gemeente en het waterschap sturen rekeningen voor Onroerendezaakbelasting (OZB), afvalstoffenheffing, rioolheffing en waterzuivering. Hoeveel je moet betalen staat op de website van de Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen Limburg (BsGW).

  Is het moeilijk om de belasting van de gemeente en het waterschap te betalen? Vraag dan kwijtschelding aan. Dat kan via de website van Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen Limburg (BsGW).

  Telefoon: +31 88 842 04 20

  BsGW

  Deze tip hoort bij: Geldzorgen door corona, Verhuizen.
 • Hulp Rijksoverheid bij betalingsproblemen of schulden

  Op de website van de Rijksoverheid kun je bekijken welke hulp er is als het lastig is de rekeningen te betalen. En wat de regels zijn rond betalingsproblemen of schulden. Door op de website een aantal vragen in te vullen, krijg je precies te zien welke hulp bij jouw situatie past.

  Hulp bij aflossen - Rijksoverheid

  Deze tip hoort bij: Geldzorgen door corona, Werkloosheid / ontslag.
 • Bijstandsuitkering voor volwassenen zonder inkomen

  Ben je 18 jaar of ouder en heb je geen inkomen? Misschien heb je dan recht op een bijstandsuitkering. Dit filmpje legt uit hoe het werkt. Meer informatie vind je op de website van Sociale Zaken Maastricht Heuvelland.

  Sociale Zaken Maastricht Heuvelland is de regionale sociale dienst van 5 gemeenten in Zuid-Limburg: de gemeenten Gulpen-Wittem, Maastricht, Meerssen, Vaals en Valkenburg a/d Geul.

  Telefoon 14 043

  Bijstandsuitkering

  Deze tip hoort bij: Geldzorgen door corona, 18 jaar, Werkloosheid / ontslag, Scheiding.
 • Hulp van Sociale Zaken Maastricht Heuvelland bij het solliciteren

  Bij de Servicepunten Werk en bemiddeling van Sociale Zaken Maastricht Heuvelland kun je terecht voor hulp bij het solliciteren.

  Sociale Zaken Maastricht Heuvelland is de regionale sociale dienst van 5 gemeenten in Zuid-Limburg: de gemeenten Gulpen-Wittem, Maastricht, Meerssen, Vaals en Valkenburg a/d Geul.

  Telefoon 14 043

  Servicepunten Werk & Bemiddeling

  Deze tip hoort bij: Geldzorgen door corona, 18 jaar, Een baan, Werkloosheid / ontslag, Scheiding.
 • Juridisch Loket Maastricht

  Het Juridisch Loket geeft gratis advies en hulp bij alle mogelijke juridische vragen over zaken zoals Relaties, Werk of Schulden.

  Telefoon: +31 30 23 26 410

  Juridisch Loket Maastricht

  Deze tip hoort bij: Geldzorgen door corona, Trouwen of samenwonen, 18 jaar, Werkloosheid / ontslag, Scheiding.
 • Sociaal Team Maastricht

  • Voel je je eenzaam? Gaat het thuis niet goed? Zijn problemen in je gezin? Met je kinderen? Of heb je moeite met dagelijkse handelingen en heb je geen idee hoe je daar hulp of ondersteuning bij kunt krijgen? Het Sociaal Team helpt je graag op weg.
  • Het Sociaal Team kan ook helpen met informatie, ondersteuning en advies bij het aanvragen van huur- en zorgtoeslag, bijzondere bijstand of het invullen van belastingformulieren.

  Sociaal Team Maastricht

  Deze tip hoort bij: Baby erbij, Geldzorgen door corona, Ziekte of beperking, Verhuizen, Werkloosheid / ontslag, Scheiding, Kinderen.
 • Geldfit

  Op de website van Geldfit.nl kun je een test doen en krijg je advies over jouw financiële situatie. Je kunt ook chatten, mailen of bellen.

  Geldfit

  Deze tip hoort bij: Geldzorgen door corona.
 • Humanitas

  Via Humanitas Thuisadministratie kun je hulp krijgen om je administratie op orde te brengen en te houden. Zo kun je schulden voorkomen of afbouwen.

  Bij de vrijwilligers Jongeren & Geld van Humanitas kun je gratis terecht met al je vragen over studiefinanciering, zorgverzekeringen, het aanvragen van toeslagen of de kosten van op jezelf wonen.

  Telefoon: +31 43 356 04 48

  Humanitas

  Deze tip hoort bij: Geldzorgen door corona, 18 jaar, Studeren en opleiding.
 • Kredietbank Limburg

  Heb je geldzorgen en kom je er op eigen kracht niet uit? Meld je dan voor gratis hulp bij Kredietbank Limburg. Zij staan ook in deze tijd voor je klaar. Samen voorkom je grotere geldproblemen.

  Telefoon: +31 88 101 99 99

  Kredietbank Limburg

  Deze tip hoort bij: Geldzorgen door corona, Ondernemer en geldzorgen.
 • MoneyFit

  MoneyFit is er voor jongeren van 16 tot 26 jaar met vragen over geld. Ze geven tips en informatie over alles wat met geld te maken heeft zoals studeren, werken, gezondheid, vrije tijd, wonen en bovenal geld besparen.

  Telefoon en WhatsApp: + 31 85 111 95 62

  MoneyFit

  Deze tip hoort bij: Geldzorgen door corona, 18 jaar, Studeren en opleiding, Een baan.
 • Trajekt

  Trajekt wil mensen ondersteunen en ze zelf in staat stellen de regie te nemen over het eigen leven zodat ze kunnen meedoen in de samenleving.

  • Het Klapperproject van Trajekt geeft gratis hulp bij het op orde brengen van je administratie en papieren. Zo weet je hoe je er financieel voor staat.
  • De Schuld & Budget Buddy’s van Trajekt en Humanitas ondersteunen bij dreigende of beginnende schulden.
  • Bij de wijkservicepunten van Trajekt kun je tijdens openingstijden terecht met vragen over inkomen, wonen, werken, welzijn en opvoeden. Je krijgt er advies, informatie en ondersteuning. Meer info over de servicepunten vind je op de website van Trajekt.

  Telefoon +31 43 763 00 00

  Trajekt

  Deze tip hoort bij: Baby erbij, Geldzorgen door corona, Werkloosheid / ontslag, Scheiding, Kinderen.
 • Wijzer in geldzaken

  De Wijzer in geldzaken geeft jou betrouwbare informatie over jouw geldzaken en hoe je de juiste keuzes kunt maken om financieel fit te worden én blijven.

  Wijzer in geldzaken

  Deze tip hoort bij: Geldzorgen door corona, Ziekte of beperking, Trouwen of samenwonen, 18 jaar, Voor jezelf beginnen, Ondernemer en geldzorgen, Studeren en opleiding, Een baan, Werkloosheid / ontslag, Scheiding.
 • Tips voor geldzorgen (Nibud)

  Het Nibud is een onafhankelijke organisatie. Ze geven voorlichting over geldzaken.

  • Met de tips, hulpmiddelen en informatie uit de Geldwijzer Corona van het Nibud houd je grip op je geld in tijden van corona.
  • Zorg voor inzicht in je inkomsten en uitgaven en houd een buffer achter de hand. Geef niet meer uit dan er binnenkomt. En kijk waar je op kunt besparen. Het stappenplan van het Nibud helpt je op weg.
  • Heb je beginnende schulden? Pak ze zelf aan met het aflosplan van www.zelfjeschuldenregelen.nl van Nibud.

  Nibud - hulp bij schulden

  Deze tip hoort bij: Geldzorgen door corona, Hoge energiekosten.
 • Bereken uw recht

  Altijd een goed idee: check je toeslagen en recht op andere regelingen via Bereken uw recht van Nibud. Zo voorkom je dat je geld misloopt of moet terugbetalen. Als jouw inkomen bijvoorbeeld is gedaald, heb je misschien recht op (hogere) toeslagen van de overheid.

  Bereken uw recht

  Deze tip hoort bij: Baby erbij, Geldzorgen door corona, Ziekte of beperking, Trouwen of samenwonen, Verhuizen, 18 jaar, Voor jezelf beginnen, Ondernemer en geldzorgen, Studeren en opleiding, Een baan, Werkloosheid / ontslag, Scheiding, Kinderen.
 • Team Vroegsignalering

  Als je eenmaal een betalingsachterstand hebt, kunnen schulden snel oplopen. Hoe eerder je hulp krijgt, hoe beter.

  Team Vroegsignalering geeft tips en adviezen aan mensen met een betalingsachterstand om te voorkomen dat de schulden erger worden. Ook kunnen ze  helpen bij het ordenen van administratie, het maken van een overzicht van inkomsten en uitgaven en kijken of jij recht hebt op toeslagen of regelingen.

  Neem contact op met Team Vroegsignalering als je vragen hebt of ergens tegenaan loopt.

  Telefoon: 043 350 41 93
  E-mail: vroegsignalering [at] maastricht.nl (vroegsignalering[at]maastricht[dot]nl)

  Mail naar Team Vroegsignalering

  Deze tip hoort bij: Geldzorgen door corona, Ondernemer en geldzorgen, Werkloosheid / ontslag.