Ondernemer en geldzorgen

Wanneer je als zelfstandig ondernemer geldzorgen hebt, raakt dat meer dan alleen je bedrijf. Weet je niet of je het financieel wel redt? Kom in actie, je staat er niet alleen voor!

 • Belastingdienst voor ondernemers

  Belastingaangifte doen, btw-aangifte doen… op belastinggebied gelden andere regels voor zzp'ers dan voor werknemers. De website van de Belastingdienst zet het voor je op ’n rijtje.

  Zit jouw onderneming in zwaar weer? De Belastingdienst helpt bedrijven. Met uitstel van betaling aanvragen, btw-vrijstelling en advies over de maatregelen tijdens de coronacrisis.

  Telefoon: 0800 05 43

  Belastingdienst

  Deze tip hoort bij: Voor jezelf beginnen, Ondernemer en geldzorgen.
 • Gemeente Maastricht voor ondernemers

  Mag ik mijn bedrijf vestigen op deze locatie? Welke vergunningen heb ik nodig? Voor dit soort vragen kunt u contact opnemen met Team Ondernemen Maastricht. Zij wijzen ondernemers de weg binnen de gemeente.

  Team Ondernemen Maastricht

  Deze tip hoort bij: Voor jezelf beginnen, Ondernemer en geldzorgen.
 • Zelfstandigenloket

  Ben u een ondernemer en heeft u schulden? Samen met de gemeente Maastricht, een gespecialiseerd bureau voor schuldhulpverlening en de Kredietbank Limburg zorgt het Zelfstandigenloket van Sociale Zaken Maastricht Heuvelland voor een brede en snelle aanpak van de schulden.

  Ondernemers uit Maastricht kunnen zich melden bij het Zelfstandigenloket via zelfstandigenloket [at] maastricht.nl (zelfstandigenloket[at]maastricht[dot]nl) of via telefoonnummer 14 043.

  zelfstandigenloket@maastricht.nl

  Deze tip hoort bij: Ondernemer en geldzorgen.
 • 155 Help een bedrijf

  155 Help een bedrijf ondersteunt ondernemers die hulp kunnen gebruiken bij het verbeteren van hun situatie. Ondernemers hoeven niet te betalen voor deze hulp. Doe de gratis scan om te zien of jij als ondernemer in aanmerking komt.

  155 Help een bedrijf

  Deze tip hoort bij: Ondernemer en geldzorgen.
 • Kamer van Koophandel

  De Kamer van Koophandel is er voor (beginnende) ondernemers. Kies je voor een eenmanszaak of een bv? En moet je je dan wel of niet inschrijven? Wat zijn de regels? Ze luisteren en staan klaar met praktisch advies. Ook bij geldzorgen.

  Kamer van Koophandel

  Deze tip hoort bij: Voor jezelf beginnen, Ondernemer en geldzorgen.
 • Kredietbank Limburg

  Heb je geldzorgen en kom je er op eigen kracht niet uit? Meld je dan voor gratis hulp bij Kredietbank Limburg. Zij staan ook in deze tijd voor je klaar. Samen voorkom je grotere geldproblemen.

  Telefoon: +31 88 101 99 99

  Kredietbank Limburg

  Deze tip hoort bij: Ondernemer en geldzorgen.
 • Tips voor ondernemen (Nibud)

   Het Nibud is een onafhankelijke organisatie. Ze geven voorlichting over geldzaken.

  • Ben je zzp'er? Dan vragen geldzaken extra aandacht. Vul het Geldplan zzp van het Nibud in voor tips die passen bij jouw situatie.

  Nibud - Geldplan zzp

  Deze tip hoort bij: Voor jezelf beginnen, Ondernemer en geldzorgen.
 • Ondernemersklankbord

  De adviseurs van het Ondernemersklankbord geven vrijwillig en onpartijdig advies. Het zijn oud-ondernemers met veel kennis en ervaring over bijvoorbeeld financiering en het voorkomen van een faillissement.

  Telefoon +31 88 17 17 970

  Ondernemersklankbord

  Deze tip hoort bij: Ondernemer en geldzorgen.
 • Wijzer in geldzaken

  De Wijzer in geldzaken geeft jou betrouwbare informatie over jouw geldzaken en hoe je de juiste keuzes kunt maken om financieel fit te worden én blijven.

  Wijzer in geldzaken

  Deze tip hoort bij: Ziekte of beperking, Trouwen of samenwonen, 18 jaar, Voor jezelf beginnen, Ondernemer en geldzorgen, Studeren en opleiding, Een baan, Werkloosheid / ontslag, Scheiding.
 • Bereken uw recht

  Altijd een goed idee: check je toeslagen en recht op andere regelingen via Bereken uw recht van Nibud. Zo voorkom je dat je geld misloopt of moet terugbetalen. Als jouw inkomen bijvoorbeeld is gedaald, heb je misschien recht op (hogere) toeslagen van de overheid.

  Bereken uw recht

  Deze tip hoort bij: Baby erbij, Ziekte of beperking, Trouwen of samenwonen, Verhuizen, 18 jaar, Voor jezelf beginnen, Ondernemer en geldzorgen, Studeren en opleiding, Een baan, Werkloosheid / ontslag, Scheiding, Kinderen.
 • Team Vroegsignalering

  Als je eenmaal een betalingsachterstand hebt, kunnen schulden snel oplopen. Hoe eerder je hulp krijgt, hoe beter.

  Team Vroegsignalering geeft tips en adviezen aan mensen met een betalingsachterstand om te voorkomen dat de schulden erger worden. Ook kunnen ze  helpen bij het ordenen van administratie, het maken van een overzicht van inkomsten en uitgaven en kijken of jij recht hebt op toeslagen of regelingen.

  Neem contact op met Team Vroegsignalering als je vragen hebt of ergens tegenaan loopt.

  Telefoon: 043 350 41 93
  E-mail: vroegsignalering [at] maastricht.nl (vroegsignalering[at]maastricht[dot]nl)

  Mail naar Team Vroegsignalering

  Deze tip hoort bij: Ondernemer en geldzorgen, Werkloosheid / ontslag.