Scheiding

Bij een scheiding komt er veel op je af en moet je veel zaken regelen. Er moeten keuzes worden gemaakt en beslissingen genomen om geldzaken goed af te handelen. Goed geïnformeerd zijn helpt hierbij.

 • Belastingdienst Toeslagen

  Vanaf 18 jaar kun je toeslagen krijgen van de Belastingdienst. Toeslagen zijn een bijdrage van de overheid in de kosten van bijvoorbeeld huur, zorgverzekering of kinderopvang. Op de website van de Belastingdienst kun je zien welke toeslagen er zijn en hoe je ze aanvraagt.

  Let op: Als er iets verandert in je situatie, kan dat gevolgen hebben voor de toeslagen die je krijgt. Geef het meteen door aan de Belastingdienst als er iets verandert. Dat kan via de website. Zo voorkom je dat je achteraf geld moet terugbetalen. Denk bij veranderingen aan:

  • Trouwen
  • Scheiden
  • Samenwonen
  • Ontslag
  • Nieuwe baan

  Soms kun je ook extra kosten aftrekken van de inkomstenbelasting, bijvoorbeeld kosten die je maakt door ziekte.

  Telefoon: 0800 05 43

  Belastingdienst Toeslagen

  Deze tip hoort bij: Baby erbij, Ziekte of beperking, Trouwen of samenwonen, Verhuizen, 18 jaar, Studeren en opleiding, Een baan, Werkloosheid / ontslag, Scheiding, Kinderen.
 • Gecertificeerde mediators

  Ga je scheiden? Dan wil je snel meer informatie vinden over wat dat betekent voor je geldzaken. Een mediator kan daarbij helpen. Hij of zij maakt het makkelijk voor je en houdt het overzicht.

  Telefoon: +31 85 808 14 99

  Gecertificeerde mediators

  Deze tip hoort bij: Scheiding.
 • Juridisch Loket Maastricht

  Het Juridisch Loket geeft gratis advies en hulp bij alle mogelijke juridische vragen over zaken zoals Relaties, Werk of Schulden.

  Telefoon: +31 30 23 26 410

  Juridisch Loket Maastricht

  Deze tip hoort bij: Trouwen of samenwonen, 18 jaar, Werkloosheid / ontslag, Scheiding.
 • Hulp van Sociale Zaken Maastricht Heuvelland bij het solliciteren

  Bij de Servicepunten Werk en bemiddeling van Sociale Zaken Maastricht Heuvelland kun je terecht voor hulp bij het solliciteren.

  Sociale Zaken Maastricht Heuvelland is de regionale sociale dienst van 5 gemeenten in Zuid-Limburg: de gemeenten Gulpen-Wittem, Maastricht, Meerssen, Vaals en Valkenburg a/d Geul.

  Telefoon 14 043

  Servicepunten Werk & Bemiddeling

  Deze tip hoort bij: 18 jaar, Een baan, Werkloosheid / ontslag, Scheiding.
 • Bereken uw recht

  Altijd een goed idee: check je toeslagen en recht op andere regelingen via Bereken uw recht van Nibud. Zo voorkom je dat je geld misloopt of moet terugbetalen. Als jouw inkomen bijvoorbeeld is gedaald, heb je misschien recht op (hogere) toeslagen van de overheid.

  Bereken uw recht

  Deze tip hoort bij: Baby erbij, Ziekte of beperking, Trouwen of samenwonen, Verhuizen, 18 jaar, Voor jezelf beginnen, Ondernemer en geldzorgen, Studeren en opleiding, Een baan, Werkloosheid / ontslag, Scheiding, Kinderen.
 • Podium24

  Zoek een nieuwe baan of begin voor jezelf!  Bekijk de vacatures op de website van Podium24 en schrijf je in. Dan kun je met 1 druk op de knop reageren op de vacature die bij jou past.

  Telefoon +31 43 350 60 70

  Podium24

  Deze tip hoort bij: 18 jaar, Voor jezelf beginnen, Werkloosheid / ontslag, Scheiding.
 • Sociaal Team Maastricht

  • Voel je je eenzaam? Gaat het thuis niet goed? Zijn problemen in je gezin? Met je kinderen? Of heb je moeite met dagelijkse handelingen en heb je geen idee hoe je daar hulp of ondersteuning bij kunt krijgen? Het Sociaal Team helpt je graag op weg.
  • Het Sociaal Team kan ook helpen met informatie, ondersteuning en advies bij het aanvragen van huur- en zorgtoeslag, bijzondere bijstand of het invullen van belastingformulieren.

  Sociaal Team Maastricht

  Deze tip hoort bij: Baby erbij, Ziekte of beperking, Verhuizen, Werkloosheid / ontslag, Scheiding, Kinderen.
 • Trajekt

  Trajekt wil mensen ondersteunen en ze zelf in staat stellen de regie te nemen over het eigen leven zodat ze kunnen meedoen in de samenleving.

  • Het Klapperproject van Trajekt geeft gratis hulp bij het op orde brengen van je administratie en papieren. Zo weet je hoe je er financieel voor staat.
  • De Schuld & Budget Buddy’s van Trajekt en Humanitas ondersteunen bij dreigende of beginnende schulden.
  • Bij de wijkservicepunten van Trajekt kun je tijdens openingstijden terecht met vragen over inkomen, wonen, werken, welzijn en opvoeden. Je krijgt er advies, informatie en ondersteuning. Meer info over de servicepunten vind je op de website van Trajekt.

  Telefoon +31 43 763 00 00

  Trajekt

  Deze tip hoort bij: Baby erbij, Werkloosheid / ontslag, Scheiding, Kinderen.
 • Wijzer in geldzaken

  De Wijzer in geldzaken geeft jou betrouwbare informatie over jouw geldzaken en hoe je de juiste keuzes kunt maken om financieel fit te worden én blijven.

  Wijzer in geldzaken

  Deze tip hoort bij: Ziekte of beperking, Trouwen of samenwonen, 18 jaar, Voor jezelf beginnen, Ondernemer en geldzorgen, Studeren en opleiding, Een baan, Werkloosheid / ontslag, Scheiding.
 • Verhuiskostenvergoeding van de Rijksoverheid

  Je kunt verhuiskostenvergoeding krijgen als je moet verhuizen, omdat je woning wordt gesloopt of gerenoveerd. Stopt je huur omdat je verhuurder een geldend bestemmingsplan wil uitvoeren? Ook dan heb je recht op verhuiskostenvergoeding van je verhuurder. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

  Verhuiskostenvergoeding - Rijksoverheid

  Deze tip hoort bij: Verhuizen, Scheiding.
 • Verhuiskostenvergoeding door Sociale Zaken Maastricht Heuvelland

  Ben je verplicht om te verhuizen en lukt het niet om alles voor de verhuizing te betalen? Misschien kun je dan van de gemeente een vergoeding krijgen uit de bijzondere bijstand. Neem daarvoor contact op met Sociale Zaken Maastricht Heuvelland.

  Sociale Zaken Maastricht Heuvelland is de regionale sociale dienst van 5 gemeenten in Zuid-Limburg: de gemeenten Gulpen-Wittem, Maastricht, Meerssen, Vaals en Valkenburg a/d Geul.

  Telefoon 14 043

  Bijzondere bijstand

  Deze tip hoort bij: Verhuizen, 18 jaar, Scheiding.
 • Bijstandsuitkering voor volwassenen zonder inkomen

  Ben je 18 jaar of ouder en heb je geen inkomen? Misschien heb je dan recht op een bijstandsuitkering. Dit filmpje legt uit hoe het werkt. Meer informatie vind je op de website van Sociale Zaken Maastricht Heuvelland.

  Sociale Zaken Maastricht Heuvelland is de regionale sociale dienst van 5 gemeenten in Zuid-Limburg: de gemeenten Gulpen-Wittem, Maastricht, Meerssen, Vaals en Valkenburg a/d Geul.

  Telefoon 14 043

  Bijstandsuitkering

  Deze tip hoort bij: 18 jaar, Werkloosheid / ontslag, Scheiding.
 • Thuis in Limburg

  Wil je in de gemeente Maastricht gaan wonen? Schrijf je dan in op Thuis in Limburg voor een sociale huurwoning in Maastricht. Dringend op zoek? Dan kun je urgentie aanvragen.

  Nu inschrijven

  Deze tip hoort bij: Verhuizen, Scheiding.
 • Werk.nl

  Op de website van Werk.nl vind je tips om te solliciteren.

  Werk.nl

  Deze tip hoort bij: Werkloosheid / ontslag, Scheiding.