Verhuizen

Er valt veel te regelen als je gaat verhuizen. Schilderen, behangen en het verhuizen zelf, maar ook de administratie is veel werk. Een nieuwe woning kopen of huren kan financiĆ«le gevolgen hebben. Hoe houd je het betaalbaar?

 • Verhuiskostenvergoeding van de Rijksoverheid

  Je kunt verhuiskostenvergoeding krijgen als je moet verhuizen, omdat je woning wordt gesloopt of gerenoveerd. Stopt je huur omdat je verhuurder een geldend bestemmingsplan wil uitvoeren? Ook dan heb je recht op verhuiskostenvergoeding van je verhuurder. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

  Verhuiskostenvergoeding - Rijksoverheid

  Deze tip hoort bij: Verhuizen, Scheiding.
 • Verhuiskostenvergoeding door Sociale Zaken Maastricht Heuvelland

  Ben je verplicht om te verhuizen en lukt het niet om alles voor de verhuizing te betalen? Misschien kun je dan van de gemeente een vergoeding krijgen uit de bijzondere bijstand. Neem daarvoor contact op met Sociale Zaken Maastricht Heuvelland.

  Sociale Zaken Maastricht Heuvelland is de regionale sociale dienst van 5 gemeenten in Zuid-Limburg: de gemeenten Gulpen-Wittem, Maastricht, Meerssen, Vaals en Valkenburg a/d Geul.

  Telefoon 14 043

  Bijzondere bijstand

  Deze tip hoort bij: Verhuizen, 18 jaar, Scheiding.
 • Belastingdienst Toeslagen

  Vanaf 18 jaar kun je toeslagen krijgen van de Belastingdienst. Toeslagen zijn een bijdrage van de overheid in de kosten van bijvoorbeeld huur, zorgverzekering of kinderopvang. Op de website van de Belastingdienst kun je zien welke toeslagen er zijn en hoe je ze aanvraagt.

  Let op: Als er iets verandert in je situatie, kan dat gevolgen hebben voor de toeslagen die je krijgt. Geef het meteen door aan de Belastingdienst als er iets verandert. Dat kan via de website. Zo voorkom je dat je achteraf geld moet terugbetalen. Denk bij veranderingen aan:

  • Trouwen
  • Scheiden
  • Samenwonen
  • Ontslag
  • Nieuwe baan

  Soms kun je ook extra kosten aftrekken van de inkomstenbelasting, bijvoorbeeld kosten die je maakt door ziekte.

  Telefoon: 0800 05 43

  Belastingdienst Toeslagen

  Deze tip hoort bij: Baby erbij, Ziekte of beperking, Trouwen of samenwonen, Verhuizen, 18 jaar, Studeren en opleiding, Een baan, Werkloosheid / ontslag, Scheiding, Kinderen.
 • Belasting Samenwerking Gemeenten en Waterschappen Limburg (BsGW)

  De gemeente en het waterschap sturen rekeningen voor Onroerendezaakbelasting (OZB), afvalstoffenheffing, rioolheffing en waterzuivering. Hoeveel je moet betalen staat op de website van de Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen Limburg (BsGW).

  Is het moeilijk om de belasting van de gemeente en het waterschap te betalen? Vraag dan kwijtschelding aan. Dat kan via de website van Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen Limburg (BsGW).

  Telefoon: +31 88 842 04 20

  BsGW

  Deze tip hoort bij: Verhuizen.
 • Tips voor verhuizing (Nibud)

  Het Nibud is een onafhankelijke organisatie. Ze geven voorlichting over geldzaken.

  Wil je weten welke kosten er bij een verhuizing komen kijken? Het Nibud heeft ze op een rijtje gezet.
   

  Nibud - verhuizen

  Deze tip hoort bij: Verhuizen, Studeren en opleiding.
 • Expat Centre Maastricht Region

  English: Starting your first job in the Netherlands? The Expat Centre Maastricht Region offers expats and internationals expert advice, services and guidance on formalities, housing, taxation healthcare, insurance and more.

  Nederlands: Het Expat Centre Maastricht Region helpt mensen die vanuit het buitenland hier komen werken met advies, service en begeleiding.

  Telephone: +31 (0)43 350 5010

  Expat Centre Maastricht Region

  Deze tip hoort bij: Verhuizen, Een baan.
 • Sociaal Team Maastricht

  • Voel je je eenzaam? Gaat het thuis niet goed? Zijn problemen in je gezin? Met je kinderen? Of heb je moeite met dagelijkse handelingen en heb je geen idee hoe je daar hulp of ondersteuning bij kunt krijgen? Het Sociaal Team helpt je graag op weg.
  • Het Sociaal Team kan ook helpen met informatie, ondersteuning en advies bij het aanvragen van huur- en zorgtoeslag, bijzondere bijstand of het invullen van belastingformulieren.

  Sociaal Team Maastricht

  Deze tip hoort bij: Baby erbij, Ziekte of beperking, Verhuizen, Werkloosheid / ontslag, Scheiding, Kinderen.
 • Thuis in Limburg

  Wil je in de gemeente Maastricht gaan wonen? Schrijf je dan in op Thuis in Limburg voor een sociale huurwoning in Maastricht. Dringend op zoek? Dan kun je urgentie aanvragen.

  Nu inschrijven

  Deze tip hoort bij: Verhuizen, Scheiding.
 • WeHelpen

  Heb je hulp nodig bij het verhuizen? Zoek hulp bij jou in de buurt met WeHelpen.

  WeHelpen

  Deze tip hoort bij: Verhuizen.
 • Bereken uw recht

  Altijd een goed idee: check je toeslagen en recht op andere regelingen via Bereken uw recht van Nibud. Zo voorkom je dat je geld misloopt of moet terugbetalen. Als jouw inkomen bijvoorbeeld is gedaald, heb je misschien recht op (hogere) toeslagen van de overheid.

  Bereken uw recht

  Deze tip hoort bij: Baby erbij, Ziekte of beperking, Trouwen of samenwonen, Verhuizen, 18 jaar, Voor jezelf beginnen, Ondernemer en geldzorgen, Studeren en opleiding, Een baan, Werkloosheid / ontslag, Scheiding, Kinderen.