Voor jezelf beginnen

Als zelfstandig ondernemer moet je veel geldzaken zelf regelen. Ook heb je te maken met wisselende inkomsten. Hoe krijg en houd je jouw financiën goed op orde en waar kun je terecht met je vragen? Gelukkig zijn er organisaties die helpen met informatie en advies voor (beginnende) zelfstandigen.

 • Belastingdienst voor ondernemers

  Belastingaangifte doen, btw-aangifte doen… op belastinggebied gelden andere regels voor zzp'ers dan voor werknemers. De website van de Belastingdienst zet het voor je op ’n rijtje.

  Zit jouw onderneming in zwaar weer? De Belastingdienst helpt bedrijven. Met uitstel van betaling aanvragen, btw-vrijstelling en advies over de maatregelen tijdens de coronacrisis.

  Telefoon: 0800 05 43

  Belastingdienst

  Deze tip hoort bij: Voor jezelf beginnen, Ondernemer en geldzorgen.
 • Gemeente Maastricht voor ondernemers

  Mag ik mijn bedrijf vestigen op deze locatie? Welke vergunningen heb ik nodig? Voor dit soort vragen kunt u contact opnemen met Team Ondernemen Maastricht. Zij wijzen ondernemers de weg binnen de gemeente.

  Team Ondernemen Maastricht

  Deze tip hoort bij: Voor jezelf beginnen, Ondernemer en geldzorgen.
 • Tips voor ondernemen (Nibud)

   Het Nibud is een onafhankelijke organisatie. Ze geven voorlichting over geldzaken.

  • Ben je zzp'er? Dan vragen geldzaken extra aandacht. Vul het Geldplan zzp van het Nibud in voor tips die passen bij jouw situatie.

  Nibud - Geldplan zzp

  Deze tip hoort bij: Voor jezelf beginnen, Ondernemer en geldzorgen.
 • Kamer van Koophandel

  De Kamer van Koophandel is er voor (beginnende) ondernemers. Kies je voor een eenmanszaak of een bv? En moet je je dan wel of niet inschrijven? Wat zijn de regels? Ze luisteren en staan klaar met praktisch advies. Ook bij geldzorgen.

  Kamer van Koophandel

  Deze tip hoort bij: Voor jezelf beginnen, Ondernemer en geldzorgen.
 • Starterscentrum Limburg

  Bij het StartersCentrum Limburg kun je als startende ondernemer of zzp’er terecht voor ondersteuning en advies bij vragen en (start)problemen.

  Telefoon +31 6 290 58 300

  StartersCentrum Limburg

  Deze tip hoort bij: Voor jezelf beginnen.
 • Wijzer in geldzaken

  De Wijzer in geldzaken geeft jou betrouwbare informatie over jouw geldzaken en hoe je de juiste keuzes kunt maken om financieel fit te worden én blijven.

  Wijzer in geldzaken

  Deze tip hoort bij: Ziekte of beperking, Trouwen of samenwonen, 18 jaar, Voor jezelf beginnen, Ondernemer en geldzorgen, Studeren en opleiding, Een baan, Werkloosheid / ontslag, Scheiding.
 • Bereken uw recht

  Altijd een goed idee: check je toeslagen en recht op andere regelingen via Bereken uw recht van Nibud. Zo voorkom je dat je geld misloopt of moet terugbetalen. Als jouw inkomen bijvoorbeeld is gedaald, heb je misschien recht op (hogere) toeslagen van de overheid.

  Bereken uw recht

  Deze tip hoort bij: Baby erbij, Ziekte of beperking, Trouwen of samenwonen, Verhuizen, 18 jaar, Voor jezelf beginnen, Ondernemer en geldzorgen, Studeren en opleiding, Een baan, Werkloosheid / ontslag, Scheiding, Kinderen.
 • Podium24

  Zoek een nieuwe baan of begin voor jezelf!  Bekijk de vacatures op de website van Podium24 en schrijf je in. Dan kun je met 1 druk op de knop reageren op de vacature die bij jou past.

  Telefoon +31 43 350 60 70

  Podium24

  Deze tip hoort bij: 18 jaar, Voor jezelf beginnen, Werkloosheid / ontslag, Scheiding.